Forebyg sår, svamp og beskadiget hud

trådløs ble sensor

Forebyg sår, svamp og beskadiget hud 

Når en ble ikke bliver skiftet i tide, kan det give komplikationer, og det kan være kompliceret at få et sår eller macereret hud til at hele op efterfølgende. Ved bleskift på de rette tidspunkter kan man reducere risikoen for macereret hud og sår. Hvis skaden allerede er sket, kan man forkorte helingsprocessen, fordi huden ikke er fugtig over en længere periode, som den kan være i en uskiftet ble.

Svamp trives også i en våd ble, og derfor er det vigtigt at bleen skiftes når den er våd. Ved at skifte bleen i tide kan svamp i bleregionen elimineres og borgeren skånes.

Hos den tryktruede borger skal huden holdes hel og ren. Fugtig og uren hud i forbindelse med inkontinens kan øge risikoen for tryksår (decubitus). Det er derfor vigtigt at bleen skiftes i tide, da tryksår er smertefulde og ofte kræver en intensiv sår behandling.

Ved brug af Wear&Cares sensorteknologi til bleer vil man opleve at huden heler hurtigere, og at sår, svamp og beskadiget hud reduceres. Forebyggelse af sår og svamp har positiv indvirkning på den inkontinentes livskvalitet. Samtidig frigives ressourcer hos personalet, fordi tidskrævende sårpleje undgås.

trådløs ble sensor

Forebyg dødelige infektioner 

Ældre med demens rammes oftere af infektioner. En ældre dement har syv gange højere risiko for at dø, efter en indlæggelse med en infektion, sammenlignet med en ældre uden demens, som ikke er behandlet mod en infektion*.  Derfor er det vigtigt, at infektioner forebygges, ved at borgere ikke kommer til at ligge for lang tid med en våd ble, hvor bakterier trives og udvikler sig. Her kan Wear&Cares sensorteknologi til bleer medvirke til, at borgeren ikke ligger for længe i en våd ble og dermed mindske risikoen for infektioner, som kan have fatale konsekvenser.

 

*forskergruppen fra Nationalt Videnscenter for Demens på Rigshospitalet i København

 

 

Andre artikler som kan havde interesse

Hvad er velfærdsteknologi?

Hvad er velfærdsteknologi?

Hvad er velfærdsteknologi?Velfærdsteknologi er i dag et vilkår. Et velkomment vilkår. Både hos borgere og hos medarbejdere. Tiden er forbi, hvor...

læs mere
Urinvejsinfektioner

Urinvejsinfektioner

Hvad er en urinvejsinfektion? Urinvejsinfektion er en infektion i blæren, forårsaget af bakterier fra tarmen eller urinrørets munding. Normalt er urin...

læs mere