Forebyg sår, svamp og beskadiget hud

trådløs ble sensor

Forebyg sår, svamp og beskadiget hud 

Når en ble ikke bliver skiftet i tide, kan det give komplikationer, og det kan være kompliceret at få et sår eller macereret hud til at hele op efterfølgende. Ved bleskift på de rette tidspunkter kan man reducere risikoen for macereret hud og sår. Hvis skaden allerede er sket, kan man forkorte helingsprocessen, fordi huden ikke er fugtig over en længere periode, som den kan være i en uskiftet ble.

Svamp trives også i en våd ble, og derfor er det vigtigt at bleen skiftes når den er våd. Ved at skifte bleen i tide kan svamp i bleregionen elimineres og borgeren skånes.

Hos den tryktruede borger skal huden holdes hel og ren. Fugtig og uren hud i forbindelse med inkontinens kan øge risikoen for tryksår (decubitus). Det er derfor vigtigt at bleen skiftes i tide, da tryksår er smertefulde og ofte kræver en intensiv sår behandling.

Ved brug af Wear&Cares sensorteknologi til bleer vil man opleve at huden heler hurtigere, og at sår, svamp og beskadiget hud reduceres. Forebyggelse af sår og svamp har positiv indvirkning på den inkontinentes livskvalitet. Samtidig frigives ressourcer hos personalet, fordi tidskrævende sårpleje undgås.

Andre artikler som kan havde interesse

Paradigmeskifte og blekultur

Paradigmeskifte og blekultur

Paradigmeskifte og blekultur En ble skal skiftes til tiden, men hvornår er det? Inden for plejesektoren har man længe skiftet ble med formodningen om, at...

læs mere
Forebyg dødelige infektioner

Forebyg dødelige infektioner

Forebyg dødelige infektioner Ældre med demens rammes oftere af infektioner. En ældre dement har syv gange højere risiko for at dø, efter en indlæggelse med en...

læs mere