Paradigmeskifte og blekultur

Inkontinenz-Pads

Paradigmeskifte og blekultur 

En ble skal skiftes til tiden, men hvornår er det? Inden for plejesektoren har man længe skiftet ble med formodningen om, at personalet ved, hvornår en ble er fuld. Der er en tendens til at borgeren får en større ble på end nødvendigt, men er det løsningen? Bleen kan være så stor, at borgeren knapt kan mobiliseres eller at diuresen løber ud af bleens sider, i stedet for at blive opsamlet i bleen. Det skyldes, at bleens størrelse gør, at den ikke sidder korrekt på borgeren eller gaber i siderne.

Wear&Care har udviklet en oversigt over, hvornår en ble bør defineres som våd og skal skiftes. Systemet giver besked når en ble er fuld og kan også bruges til at afgøre, om borgeren iføres den korrekte blestørrelse. I arbejdet med inkontinens kan man ved hjælp af Wear&Cares teknologi lave en analyse af den enkelte borgers vandladningsmønster og som følge heraf kan borgeren hjælpes til et lettere og mere komfortabelt liv med inkontinens.

Andre artikler som kan havde interesse

Forebyg dødelige infektioner

Forebyg dødelige infektioner

Forebyg dødelige infektioner Ældre med demens rammes oftere af infektioner. En ældre dement har syv gange højere risiko for at dø, efter en indlæggelse med en...

læs mere